Przepis na tropikalne lody z marakują, mango i bananem
Jest dziennie prosty, a czas potrzebny na jego przygotowanie to dosłownie kilka chwil. Takie lody tropikalne mogą smakować naprawdę wybornie. Oto krótka instrukcja wykonania!
Składniki:
400 g mascarpone
6 łyżek cukru pudru
7 marakui
2 mango
½ banana
- Przełóż serem mascarpone do miseczki i wymieszaj wraz z cukrem pudrem na gładką masę.
- Przekrój na pół marakuję i wydrąż jej środek. Jego zawartość wymieszaj z przygotowaną wcześniej masą serową.
- Obierz mango, pokrój w cząstki i zblenduj.
- Mango dodaj do pozostałych składników i całość wymieszaj.
- Przełóż masę do foremek na gałki.
- Wstaw do zamrażalnika aż stwardnieją.
- Podawaj w wafelku.
Zobacz także nietuzinkowy przepis na lody ze szpinakiem i kiwi:
Wegańskie lody ze szpinakiem i kiwi na upały
The post Lody z marakują, mango i bananem appeared first on Portal i poradnik dla kobiet: zdrowie i uroda, moda, trendy.
Artykuł pochodzi z tej strony.