Gotowanie  RSS
Gnocchi

#zrodlo

Włoskie kluseczki - gnocchi (czyli grudki) można porównać do naszych kopytek. Mogą uzupełniać obiad lub być osobnym posiłkiem, jeśli wzbogacimy je o sos, tarty parmezan lub domowej roboty masło szałwiowe.

Źródło: kobieta.interia.pl

Aromatyczna zupa krem z kurkumą czyli naturalne wzmocnienie na wiosnę


Wzmacniająca siła kurkumy w rozgrzewającej zupie z soczewicy, to tajemnica zdrowia znana w Azji od wieków. Jak w prosty sposób przenieść ją na grunt polskiej kuchni by zadbać wiosną o naszą odporność? Podpowiadamy.

Źródło: kobieta.interia.pl

Paprykowa tortilla


Twój domowy przepis na fast food.

Źródło: kobieta.interia.pl

Frittata z ziemniakami czyli włoskie śniadanie w polskim wydaniu

#zrodlo

Wykwintne śniadanie z resztek wczorajszego obiadu? Polska wariacja popularnego we Włoszech omletu syci, świetnie smakuje a do tego zapobiega marnowaniu jedzenia!

Źródło: kobieta.interia.pl

Dziecinnie łatwe muffinki


Wypiek, z którym poradzi sobie dosłownie każdy. Kilka podstawowych składników i gotowe! Te babeczki zawsze się udają, a na dodatek wspaniale smakują. Nie wiesz, co podać niezapowiedzianym gościom? Wypróbuj ten przepis.

Źródło: kobieta.interia.pl

Fondant czekoladowy

#zrodlo

Ten deser dosłownie rozpływa się w ustach. Jeśli do tej pory myślałeś, że nie da się go przygotować w domu, sprawdź jak bardzo się myliłeś.

Źródło: kobieta.interia.pl

Obłędy tort orzechowo-jabłkowy


Niewielki tort, w sam raz na uroczystości rodzinne w ograniczonym składzie. Pyszny, nie za słodki, również dla tych, którzy dbają o linię.

Źródło: kobieta.interia.pl

Calzone z jajkiem


Wielki pieróg z ciasta pizzowego tym razem w wersji z jajkiem. Wystarczająco duży, by się podzielić, choć raczej nie będziecie chcieli tego robić...

Źródło: kobieta.interia.pl

Makaron penne z mięsną wkładką


Szybkie, nieskomplikowane i bardzo pożywne danie, które może być podane jako drugie danie lub obiadokolacja na ciepło. Połączenie makaronu, kurczaka i sosu pomidorowego nie ma sobie równych.

Źródło: kobieta.interia.pl

Cienkie naleśniki


Dobrze przyrządzone naleśniki nie powinny się rozpadać ani za bardzo nasiąkać olejem. Muszą za to rozpływać się w ustach i komponować się z dowolnymi dodatkami. Poznaj prosty przepis na naleśniki doskonałe.

Źródło: kobieta.interia.pl

Babcine kartofle! Smak dzieciństwa powraca


Jeżeli kochasz ziemniaki, to ten przepis jest idealny. Wbrew potocznej opinii ziemniaki są zdrowe - zawierają niewiele kalorii i posiadają za to dużo witamin. Istnieje wiele sposobów, by je przygotować.

Źródło: kobieta.interia.pl

Sos 1000 wysp


Najbardziej znany sos świata. Nazwę zawdzięcza regionowi geograficznego na pograniczu Stanów Zjednoczonych i Kanady, gdzie mieszkała Sophia LaLonde, której przypisuje się autorstwo oryginalnej receptury sosu.

Źródło: kobieta.interia.pl

Churros - tak pyszne, że palce lizać!

#zrodlo

Churros to tradycyjny hiszpański wypiek, nazywany też hiszpańskim pączkiem. Często podawany jest w formie słodkiego śniadania z gorącą czekoladową masą. Szukasz nieskomplikowanej, słodkiej przekąski? Churros na pewno cię zachwyci!

Źródło: kobieta.interia.pl

Pizza na zakwasie 72-godzinna


Domowa pizza, smakująca jak ta z najlepszych restauracji? Z tym przepisem to możliwe!

Źródło: kobieta.interia.pl

Wyraziste frytki bez grama soli


Zdrowsza alternatywa dla popularnej przekąski. Wyjątkowo chrupiące frytki z piekarnika doprawione w niekonwencjonalny sposób. Bez soli, ale nadal bardzo wyraźne w smaku.

Źródło: kobieta.interia.pl

Chleb z ziemniakami na zakwasie

#zrodlo

Chleby pieczone w garnku żeliwnym biją rekordy popularności, zwłaszcza w czasach pandemii.

Źródło: kobieta.interia.pl

"The New York Times" opublikował przepis na carbonarę. Włosi są oburzeni

#zrodlo

Nie od dziś wiadomo, że mało co jest w stanie tak wkurzyć Włochów, jak profanowanie kultowych dań ich kuchni. A właśnie za profanację uznano przepis, który znalazł się niedawno w rubryce kulinarnej "The New York Timesa". Zaprezentowano tam danie o wdzięcznej nazwie smoky tomato carbonara. W składnikach potrzebnych do jego przygotowania znalazły się pomidory. Carbonara i pomidory? Tego dla Włochów było już za wiele.

Źródło: kobieta.interia.pl

Kotlety mielone z boczkiem

#zrodlo

Kolety mielone są częstym gościem na polskich stołach. Mogą jednak się znudzić, a wtedy warto sięgnąć po nasz przepis i dodać do nich boczek. Zachwyt domowników gwarantowany!

Źródło: kobieta.interia.pl

Góralski przysmak ziemniaczany


Zbyt rzadko sięgamy po specjały kuchni regionalnych, tymczasem można wśród nich znaleźć wiele pysznych dań. Góralski przysmak ziemniaczany to coś pomiędzy chlebem a plackiem ziemniaczanym. Podaje się go ze śmietaną, ale można też dodać bryndzy czy grillowanego oscypka. Nie musisz jechać na Podhale, wystarczy, że skorzystasz z naszego przepisu!

Źródło: kobieta.interia.pl

Szybkie ciasteczka dla gości

#zrodlo

Niespodziewana wizyta, a ty nie masz czym poczęstować gości? Wystarczy kilka składników, by ekspresowo przygotować ciasteczka, które zachwycą ich nie tylko smakiem. Oto wypieki, które je się oczami!

Źródło: kobieta.interia.pl

reklama
Polecamy
reklama
Motoryzacja   Filmy   Finanse   Gry (eng)   Wiadomości (Strona główna)   Kobieta   Komputery   Wiadomości (eng)   Plotek   Turystyka   Praca   Sport
Kontakt z nami